Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011


Υλικά
  • 250.γρμ βούτυρο
  • 250 γρμ ζαχαρη
  • 300 γρμ αλευρι
  • 200 γρμ χυμο πορτοκαλιου
  • 1 κουτ γλυκ μπεικιν παουντερ
  • 4 αυγα
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
  • ζαχαρη αχνη
Εκτέλεση
  • Χτυπατε τα αυγα με τη ζαχαρη στο μιξερ εως οτου φουσκωσουν αρκετα. 
  • Λιωνετε το βουτυρο στους 50c
  • Βγαζετε το μειγμα απο το μιξερ και, ανακατευοντας με το χερι προσθετετε το αλευρι, το μπεικιν παουντερ, το ξυσμα πορτοκαλιου, το βουτυρο και τελος το φρεσκο χυμο πορτοκαλιου.
  • Τοποθετειτε το μειγμα σε βουτυρωμενη φορμα πασπαλισμενη με λιγο αλευρι.
  • Ψηνετε στους 180 c για 50 λεπτα
  • Πασπαλιζετε το κεικ οταν κρυωσει με ζαχαρη αχνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου